Klantenservice +31 (0) 6 111 95 115
Fly@bloemoloog.nl
Roos@bloemoloog.nl

Gratis verzenden boven €30,- Free shipping above €50,-

Biodiversiteit ~ Wilde bij

In Nederland kennen wij meer dan 300 soorten verschillende bijen!
De honing-bij is de meest bekende soort hoewel dit 1 op zichzelf staand soort is.
Dit betekent dat er nog 300 andere soorten bijen zijn, deze behoren allemaal tot de groep 'wilde bijen'.

Het gaat de laatste jaren steeds minder goed met de wilde bijen in Nederland en sommige soorten komen niet of nauwelijks meer voor, om dit te voorkomen vraagt de Bloemoloog ook om jullie hulp!
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten leven de honingbijen in kasten en worden zij verzorgd door de imker. Wilde bijen leven niet in een groep maar zijn altijd allen. Dit is eigenlijk best stoer, maar dit betekent wel dat zij op zichzelf aangewezen zijn om te overleven.


Hieronder is te zien wat de wilde bijen nodig hebben om te kunnen overleven en hoe je jouw tuin of balkon zo aangenaam mogelijk kunt maken; misschien komen zij straks bij jou in de tuin wonen en helpen ze jou een handje door de tuin te bestuiven en de tuin gezond te houden..


Wilde bijen, help ze overleven! Maak jouw tuin bij-vriendelijkWilde bijen, help ze overleven! Maak jouw tuin bij-vriendelijk

Met samenwerken kom je verder!

Als Bloemoloog zijn wij trotse partner van The Pollinators!

Samen gaan wij voor een grotere biodiversiteit in Nederland..
Wil je meer weten over wat wij doen en welke activiteiten er plaats gaan vinden binnenkort?
Klik op de button hieronder voor meer informatie!

Bio Diversiteit, samenwerken voor groen, biologische bloemen

Waarom de keuze voor biologische bloembollen?

  

Deze vraag horen wij weleens voorbij komen en hier hebben wij als Bloemologen geprobeerd een duidelijk en begrijpelijk verhaal bij te maken, mocht u desondanks nog vragen hebben of graag meer willen weten mag u ons altijd een bericht sturen en zullen wij contact met u opnemen om u hier meer over uit te leggen!


Wij als Bloemoloog streven naar een chemie-vrije bloembollensector. Het is in de gangbare (niet-bio) teelt van bloembollen heel gebruikelijk om de bollen met gif te bewerken tegen ziektes en plagen. Dit moet snel veranderen want deze chemie komt ook in het bodemwater en in voedsel terecht en het jaar erna wordt op datzelfde land gekweekt met nieuwe producten, zo blijft deze cyclus in stand!
Bij de biologische kweker wordt er in het proces geen gebruik gemaakt van chemie; de obstakels op de weg naar het eindproduct worden verholpen door natuurlijke processen te versterken of te remmen. Hierbij kunt u denken aan het inzaaien van bloemenstroken om insecten aan te trekken die weer dienen ter bestrijding van andere schadelijke insecten, maar ook het inzaaien van groenbemesters zoals Hennep of vlinderbloemige om stikstof vanuit de lucht in de grond op te slaan.


Doordat onze producten volledig schoon zijn zal dit doorwerken in uw tuin; de grond blijft schoon en insecten kunnen een prettige leefomgeving vinden in úw achtertuin!
De nectar en het stuifmeel uit biologische bloemen is vanuit de basis vrij van chemicaliën en naast een gezonde voedselbron voor menig insect zal de verdere bestuiving van uw tuin ook vrij van chemie zijn..
De planten komen uit een gezonde grond, hierdoor kunt u ervan uit gaan dat de planten mooier worden en jaarlijks beter terug komen.
De werkwijze van kwekers die biologisch telen kost meer tijd, ruimte en aandacht en dit is waardoor de prijzen van biologische producten iets hoger liggen dan de reguliere/gangbare markt.

Een schone en gezonde tuin is een feestje voor mens, plant en dier!
Bloemoloog vertrouwt in de kracht van de natuur en de kennis van de biologische kweker waardoor wij onze producten met eindeloos veel trots aan u kunnen presenteren. 🌱💚

                                                                                                                    

Geschiedenis familie Stins

Sinds het begin van de vorige eeuw is de familie Stins al te vinden
op markten met bloembollen, zaden, vaste planten en groente plantjes.