Wij delen graag de kennis
die we hebben met u


Kennis

Waarom de keuze voor biologische bloembollen?

 

Deze vraag horen wij weleens voorbij komen en hier hebben wij als Bloemologen geprobeerd een duidelijk en begrijpelijk verhaal bij te maken, mocht u desondanks nog vragen hebben of graag meer willen weten mag u ons altijd een bericht sturen en zullen wij contact met u opnemen om u hier meer over uit te leggen!


Wij als Bloemoloog streven naar een chemie-vrije bloembollensector. Het is in de gangbare (niet-bio) teelt van bloembollen heel gebruikelijk om de bollen met gif te bewerken tegen ziektes en plagen. Dit moet snel veranderen want deze chemie komt ook in het bodemwater en in voedsel terecht en het jaar erna wordt op datzelfde land gekweekt met nieuwe producten, zo blijft deze cyclus in stand!
Bij de biologische kweker wordt er in het proces geen gebruik gemaakt van chemie; de obstakels op de weg naar het eindproduct worden verholpen door natuurlijke processen te versterken of te remmen. Hierbij kunt u denken aan het inzaaien van bloemenstroken om insecten aan te trekken die weer dienen ter bestrijding van andere schadelijke insecten, maar ook het inzaaien van groenbemesters zoals Hennep of vlinderbloemige om stikstof vanuit de lucht in de grond op te slaan.


Doordat onze producten volledig schoon zijn zal dit doorwerken in uw tuin; de grond blijft schoon en insecten kunnen een prettige leefomgeving vinden in úw achtertuin!
De nectar en het stuifmeel uit biologische bloemen is vanuit de basis vrij van chemicaliën en naast een gezonde voedselbron voor menig insect zal de verdere bestuiving van uw tuin ook vrij van chemie zijn..
De planten komen uit een gezonde grond, hierdoor kunt u ervan uit gaan dat de planten mooier worden en jaarlijks beter terug komen.
De werkwijze van kwekers die biologisch telen kost meer tijd, ruimte en aandacht en dit is waardoor de prijzen van biologische producten iets hoger liggen dan de reguliere/gangbare markt.

Een schone en gezonde tuin is een feestje voor mens, plant en dier!
Bloemoloog vertrouwt in de kracht van de natuur en de kennis van de biologische kweker waardoor wij onze producten met eindeloos veel trots aan u kunnen presenteren.

Biologische bloembollen zijn te bestellen in onze webshop.Samenwerkingen en aanbevelingen

Met vele handen bereik je meer. Wij werken samen met kwalitatief hoogstaande bedrijven die zich inzetten voor natuur en milieu.


Tuinen

  • www.hortusalkmaar.nl - In deze prachtige botanische tuin zijn wij 2x per jaar te vinden met onze biologisch gekweekte bloembollen en knollen.
  • www.tuinenmienruys.nl - Bezoek ons 2x per jaar in de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart.
  • www.trompenburg.nl - In Rotterdam vind je deze mooie bomen- en vaste planten tuin, waar u ons 3x per jaar kunt vinden.
  • www.hortus-bulborum.nl - Hier staan de mooiste voorjaarsbloeiers die ooit hebben bestaan. Een schatkamer voor historische bloembollen.
  • www.dekruidhof.nl - De Hortus van Fryslan; zie de evenementenkalander wanneer wij aanwezig zijn.
  • www.uu.nl/botanischetuinen - Botanische tuinen universiteit Utrecht

Evenementen

  • www.trotsmarkt.nl- De Bloemoloog neemt aan vrijwel alle markten deel.
  • www.gardenista.nl - Het Groei en Bloei festival van Nederland! Hier zijn wij uiteraard te vinden met onze zomerbloeiende knollen.
  • www.bloementuin.nl - Een tuinfestival midden in de bossen van Nuenen. 10 dagen lang kunt u bij ons biologische bloembollen kopen.

Aanbevolen links

Geschiedenis familie Stins

Sinds het begin van de vorige eeuw is de familie Stins al te vinden
op markten met bloembollen, zaden, vaste planten en groente plantjes.Volg ons!

Voor leuke weetjes over bloembollen of coole marktlocaties volgt u ons op social media.

Groot inkoop? Vraag de gratis en vrijblijvende aanbodslijst aan!