Plantinstructies

Hoe plant ik wat in de grond?

Er zijn veel verschillende ondergrondse wortelstelsels die allemaal op verschillende manieren in de grond worden geplant. Een bloembol is rond en wordt het liefste met een goede hoop aarde bedekt, maar ze kunnen ook voor de helft uit de grond steken, zoals altijd te zien is bij de schalen met bloembollen die ze bij het tuincentrum verkopen.

Op deze pagina vind je verschillende plantinstructies voor bloembollen, knollen en rizomen van vaste planten, zodat je goed voorbereid kan tuinieren.

Hoe bloembollen in te planten

Tulpenrij van Bloemoloog.nl

De meeste bloembollen worden in de herfst geplant in een zandige tot kleiachtige grond. Op de pagina 'Hoe en wanneer plant je bloembollen?' vind je een duidelijke uitleg over wat bloembollen zijn en hoe en wanneer je de meest gebruikelijke bloembollen in de grond plant.

Hoe knollen in te planten

Een knol is een wortelstelsel met veel vocht erin, waardoor knollen niet winterhard zijn en kunnen hierdoor alleen op bepaalde tijdstippen ingeplant worden en wat is nou boven of onder? Op de pagina 'Hoe en wanneer plant je knollen?' vind je precies hoe je nou die vreemd uitziende knol in de grond plant.

Hoe vaste planten in te planten

De naam 'vaste planten' zegt het al, de planten vestigen zich voor lange tijd in de grond omdat de wortelstelsels veel vorst kunnen verdragen. Wanneer plant je vaste planten dan het beste? Op de pagina 'Hoe en wanneer plant je vaste planten?' lees en zie je hoe vaste planten die de hele zomer bloeien moet inplanten.