Natuureducatie

Wat fijn dat je ook op deze pagina komt kijken!

Hier is alles te lezen over het aanbod in natuureducatie vanuit de Bloemoloog en je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief speciaal over de natuureducatie met de knop onderaan deze pagina.
De knop ernaast geeft je de mogelijkheid Roos een berichtje te sturen wanneer je wil reserveren of nog een vraag hebt, vermeld educatie in het onderwerp en dan neemt ze zo snel mogelijk contact met je op.

 

Wat doet de Bloemoloog?

De Bloemoloog biedt verschillende lessen aan rondom biologische bloemen, biodiversiteit en natuur.
De leeftijd waarop je mee kunt doen is van 2 tot 104!
De lessen kunnen zowel theoretisch zijn als een doe-les en wanneer er materiaal nodig is voor de lessen is dit uitsluitend biologisch gecertificeerd plantmateriaal en maken we gebruik van duurzame & natuurlijke materialen.

Roos heeft een pedagogische, culturele en maatschappelijke achtergrond en past met liefde de lessen aan op de doelgroep, actuele thema's en leerdoelen.

Tijdens het eerste gesprek worden zowel de groep als de locatie besproken worden zodat er een goede afstemming gevonden kan worden in het aanbod tijdens de les.

Hieronder de knop waar je Roos een berichtje kunt sturen. (Vergeet dan niet 'educatie' in het onderwerp te vermelden!)

Samenwerking

De lessen kunnen direct via de Bloemoloog ingepland worden, ook is er een ruim aanbod activiteiten beschikbaar via De Natuurgids Alkmaar. Kijk op de website natuurgidsalkmaar.nl/ voor het complete aanbod.
Voor leerkrachten van Stichting Alkmaarse Katholieke Scholen (SAKS) is er de mogelijkheid een bericht te sturen binnen de Talentencirkel; dit is gekoppeld aan het mailadres van Roos en zij neemt contact met je op.

Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van ondersteunend lesmateriaal, dit varieert van boeken tot illustraties en praatplaten of zoekplaten waarbij je zelf later aan de slag kunt in de natuur.
De illustraties die gebruikt worden komen van Kapitein Kalk; een kunstenares die de mooiste krijtbordtekeningen maakt! Van deze krijtbordtekeningen heeft zij afbeeldingen laten afdrukken en deze worden gebruikt tijdens de lessen.

Interesse in de kaarten óf nieuwsgierig naar Kapitein Kalk?
Zie de website: www.kapiteinkalk.nl/


Illustraties:

Een deel van de illustraties wordt gemaakt door Eentje van Margo.
Zij maakt prachtige tekeningen waar het leven met de natuur centraal staat waardoor haar illustraties een waardevolle aanvulling zijn op de lessen!

Wil je meer weten over eentje van Margo? Zie haar website: www.eentjevanmargo.nl/


Literatuur:

Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van diverse boeken en lesplaten. deze zijn geschreven en/of getekend door de volgende auteurs/illustrators:

Hettie Drost, Jasper Ruiter, Jennita Jansen, Katja Staring

Boeken die veel gebruikt worden zijn PluktuinPlokjeAvontuurlijk tuinierenHandboek voor bijenfans en Oase.


Zie je hier een mooie samenwerking of denk je dat de Bloemoloog ook iets voor jou kan betekenen op het gebied van natuureducatie? Neem gerust contact op via de button hieronder en vermeld in het onderwerp even dat het gaat over de natuureducatie!