Collectie: Eetbare planten

Biologisch gekweekte eetbare planten

Eetbare planten die biologisch gekweekt zijn, bieden talloze voordelen voor zowel de gezondheid als het milieu. Biologische teeltmethoden vermijden het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, synthetische meststoffen en genetisch gemodificeerde organismen. Hierdoor zijn de planten vrij van residuen van potentieel schadelijke stoffen.

Ze worden gekweekt met behulp van natuurlijke meststoffen en compost zoals bokashi, waardoor de bodemvruchtbaarheid wordt bevorderd en de planten essentiële voedingsstoffen kunnen opnemen.

Deze planten dragen bij aan de biodiversiteit en bevorderen het behoud van natuurlijke ecosystemen. Biologische kwekers stimuleren het behoud van gezonde bodems, waterkwaliteit en een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Voedingsstoffen

Biologisch gekweekte eetbare planten zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten vaak meer antioxidanten en vitamines in vergelijking met gangbaar geteelde varianten.

Moet ik biologische planten nog wassen voor het eten?

Het is belangrijk om te weten dat biologisch gekweekte planten ook zorgvuldig moeten worden gewassen voordat ze geconsumeerd worden, net zoals bij regulier geteelde planten. Dit helpt eventuele resten van natuurlijke stoffen, zoals insecten of vuil, te verwijderen.

Biologische eetbare planten kopen?

De Bloemoloog biedt uitsluitend biologisch geteelde eetbare planten die zijn voorzien van het Skal bio certificaat. Deze zijn verkrijgbaar van januari tot juni in de webshop of van maart tot juni op één van onze markten.