Welkom bij de Bloemoloog
100% biologisch


Klik hier om naar de webshop te gaan.


NL-BIO-01

Skal nr.: 109459

Welkom

Welkom op de website van de Bloemoloog. Keuze uit méér dan 150 verschillende soorten biologisch gekweekte bloembollen, knollen en wortelstokken van vaste planten.

Wij zijn Roos en Lieuwe Stins en samen hebben wij een sport gemaakt van het verzamelen van de mooiste biologische bloembollen en knollen. Wij vinden het belangrijk dat men bewust omgaat met de natuur. Gif vindt daarom geen plaats voor ons in deze wereld, daarom kozen wij voor uitsluitend biologische producten en hebben ons laten certificeren door "Skal bio controle".

Biologische bloembollen zijn in samenwerking met de natuur gekweekt; zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Puur natuur!

Wij zijn te vinden op markten en evenementen zoals het grootste tuin evenement van Nederland; 'Bloem en Tuin' in Nuenen, maar ook zijn we met onze verkoopkraam vaak welkom in prachtige bezoekerstuinen zoals "Hortus Alkmaar", "Tuinen Mien Ruys" en "Arboretum Trompenburg".


Sinds 2022 zijn wij een samenwerking aangegaan met potgrond producent Bio Kultura. In hun webshop en in hun eigen kwekerij van Houtum kun je pakketten met biologische bloembollen verkrijgen die speciaal door hun zijn samen gesteld!


Met trots presenteren wij onze informatieve website aan jullie en neem eens een kijkje in onze webshop. Hopelijk zien we elkaar ook eens bij ons aan de kraam op de markt!


~Team Bloemoloog~

Biologische bloembollen

Wat zijn biologische bloembollen?

Biologische bloembollen zijn bloembollen die op een natuurlijke manier worden gekweekt en na controle voorzien zijn van het SKAL-bio certificaat. Biologische bloembollen worden gekweekt in samenwerking met de natuur, zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Het grootste deel van de biologische bloembollen groeit op open velden. Voor de teelt worden sterke en virus resistente soorten gebruikt om de kans op ziektes zo klein mogelijk te houden en tevens de kans op een succesvolle bloei te vergroten.
Het aanbod biologische bloembollen is de afgelopen jaren aanzienlijk vergroot, zowel in soort als variateit. Het resultaat is verbluffend, met dank aan de bio bollen kwekers van Nederland!

Waarom zijn biologische bloembollen belangrijk voor de natuur?

Biologische bloembollen zijn van groot belang voor de natuur omdat ze een belangrijke bron van voedsel zijn voor bestuivers, waaronder wilde bijen. Het stuifmeel van bloemen zorgt voor de bestuiving van bloemen, planten en gewassen. Zonder de bestuiving door bijen en andere insecten zouden veel gewassen geen vruchten kunnen groeien en is een deel van onze voedselstroom verloren.
De bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden in de reguliere teelt komen in ons bodemwater terecht; zowel dieren als mensen lopen risico dit via drinkwater te nuttigen.  

Hoe dragen biologische bloembollen bij aan de gezondheid van bijen?

Biologische bloembollen bevatten geen chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor bijen.
Bijen die op biologische bloembollen neerstrijken voor stuifmeel en nectar nemen geen chemische stoffen op die hun gezondheid kunnen schaden. Uit onderzoek is gebleken dat het effect van pesticiden op bijen vergelijkbaar is met het nuttigen van alcohol; door de gifstoffen worden de bijen dronken en kunnen zij de weg naar voedsel en naar huis niet meer vinden. Veel wilde bijen zijn "solitaire' bijen; dit wil zeggen dat zij helemaal alleen werken in tegenstelling tot de honingbij met een hele familie en een duidelijke taakverdeling in huis. Veel soorten wilde bijen kunnen geen lange afstanden vliegen en sommige soorten zijn kieskeurige eters, zo hebben zij enkele soorten bloemen waar zij van eten om te overleven.

Wil je de wilde bijen in jouw tuin een handje helpen?
Plant verspreid over de tuin biologische bloembollen met bloemen waar zowel voldoende stuifmeel in zit, als waar het stuifmeel goed bereikbaar is! Hoewel veel bloemen een fantastische sierwaarde hebben zijn niet alle bloemen een aanvulling op het bijenbuffet. Kies vooral bloemen met een open hartje, een klokje om in te kruipen of bloemen in de kleur Ultra-Violet zodat bijenogen de bloemen goed kunnen waarnemen.
Bijen zijn een belangrijke indicator van de gezondheid van jouw tuin en de natuurlijke balans; wanneer je gericht soorten wilde bijen wil aantrekken is het belangrijk passende waardplanten aan te planten in de tuin zodat de bij een geschikte plek heeft om zich voort te planten.

Hoe kunt u biologische bloembollen kopen?

U kunt bij ons in de webshop of bij onze marktkraam uitsluitend biologisch gekweekte bloembollen kopen. Wij werken uitsluitend samen met Skal-gecertificeerde kwekers zodat wij u de hoogst mogelijke kwaliteit bloembollen kunnen bieden.
De bloemoloog is uw specialist in biologische bloembollen!

Bestel uw biologische bloembollen gemakkelijk en snel in onze webwinkel, dan heeft u uw bloembollen zo snel mogelijk in huis.

Uiteraard kunt u ons ook vinden op diverse markten en braderieën. Hier presenteren wij met trots onze biologisch gekweekte bloembollen.
De bloembollen zijn los te verkrijgen op de markt, u kiest ze zelf vanuit de gaasbak!
Geen voorverpakte zakjes! Dit houdt in dat er zelf, naar eigen smaak, gecombineerd kan worden en dat de beste kwaliteit uit de kist kan worden uitgezocht.

Tip:

Kom ons bezoeken op de plantenmarkt in Arboretum Trompenburg op 6 en 7 mei

Markten en evenementen

Wij zijn op markten en evenementen door heel Nederland te vinden met ons speciaal geselecteerde sortiment biologisch gekweekte bloembollen, knollen en vaste planten.

Kom ons eens bezoeken op één van onze weekmarkten, kasteelmarkten of tuinbeurzen. Overdekt in Martiniplaza of lekker in de buitenlucht in een bos bij Nuenen.

Kijk onder Evenementenkalender voor de meest actuele data.

Wij verheugen ons op jullie bezoek!

Familie Stins Driesse

Volg ons!

Voor leuke weetjes over bloembollen of coole marktlocaties volgt u ons op social media.

Groot inkoop? Vraag de gratis en vrijblijvende aanbodslijst aan!