Geef in de herfst kleur aan je tuin
met onze herfstbloeiende
biologische bloembollen!Webshop

Bio Bollen - Herfst bloeiers


Najaarsbloeiende bloembollen, knollen en wortelstokken

Als laat in het jaar zo een beetje alles verbloeid is zijn er nog genoeg pareltjes die de tuin doen opvrolijken. De herfstbloeiers worden meestal in het voorjaar geplant. Echter de Saffraan Krokussen (Crocus 'Sativus') worden pas rond midden juni uit de grond gehaald. Deze worden dan in de maanden juli, augustus en september geplant voor een prachtige herfstbloei. Neem hieronder een kijkje naar ons aanbod. Hopelijk zit er iets moois voor je tussen.

Herfstbloeiers: bloemen voor een kleurrijke herfst

De herfst is een prachtige tijd van het jaar, met prachtige kleuren en geuren. Een geweldige manier om deze tijd van het jaar nog mooier te maken, is door herfstbloeiers in uw tuin te planten. Er zijn veel verschillende soorten herfstbloeiers, van eenjarige tot meerjarige. De één staat liever in de volle zon en de ander liever in de schaduw. Hieronder bespreken we een aantal herfstbloeiers en welke standplaats nou het beste is.

Herfstbloeiers en hun standplaats

  • Cyclaam: Deze plant heeft bijzondere platte knollen. Zij wordt het liefste in de schaduw geplant.
  • Dahlia: Dahlia's zijn een populaire keuze voor zomerbloeiers en zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. Ze doen het goed in volle zon en halfschaduw.
  • Saffraankrokus: Uit deze bijzondere krokus komt de echte specerij Saffraan uit de bloem. Zij staat het liefste in de volle zon.

Als u van plan bent om herfstbloeiers in uw tuin te planten, is het belangrijk om te weten welke zonlicht ze nodig hebben. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw herfstbloeiers gezond en productief blijven.

Volg ons!

Voor leuke weetjes over bloembollen of coole marktlocaties volgt u ons op social media.

Groot inkoop? Vraag de gratis en vrijblijvende aanbodslijst aan!