Geef in de zomer kleur aan je tuin
met onze zomerbloeiende
biologische bloembollen!Webshop

Bio Bollen - Zomerbloeiers


Assortiment bloembollen, knollen en wortelstokken

Op deze pagina vindt u onze biologisch gekweekte zomerbloeiers. In de zomer bloeien vooral de knollen en de wortelstokken van vaste planten. Dahlia's hebben knollen maar worden wel onder de bloembollen gecategoriseerd.

Vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Sommige knollen zoals Gladiolen en Freesia's moeten voor de winter uit de grond gehaald worden. Deze plant je dan ook pas na de laatste nachtvorst in. Je kunt ook rekening houden met midden mei, na de ijsheiligen is de kans op nachtvorst namelijk erg klein.

Je kunt ook ervoor kiezen om de knollen vanaf maart binnen alvast op te kweken, dat noemen we voortrekken. Dan heeft de plant een voorsprong en bloeit ze ook eerder en daarmee langer. Je zet de pot dan op een lichte plaats in je kamer en houdt de grond licht vochtig. Zodra de nachtvorst weg is kan de pot buiten gezet worden of de knol wordt eruit gehaald en opnieuw in de volle grond geplant. Hou in dat geval de pot eerst een halve dag in een emmer met water en plant de knol daarna in de volle grond.

Zomerbloeiers: Welke zijn er en hoe kies je de juiste?

Er zijn veel verschillende soorten zomerbloeiers, waaronder eenjarige en meerjarige planten. Eenjarige zomerbloeiers zijn planten die slechts één seizoen bloeien, terwijl meerjarige zomerbloeiers bloeien gedurende meerdere jaren. De één moet voor de koude winter uit de grond en de ander kan jaren lang op dezelfde plek blijven staan. Hieronder bespreken we enkele populaire zomerbloeiers en geven we informatie over welke in de zon kunnen en welke beter beschut staan.

Niet-winterharde meerjarige zomerbloeiers

- Calla: Calla's ook bekend als Zantedeschia's zijn zomerbloeiers met sierlijke bladeren en unieke bloemen. Deze kunnen in de zon en halfschaduw.
- Dahlia: Dahlia's zijn een populaire keuze voor zomerbloeiers en zijn er in veel verschillende kleuren. Ze doen het goed in de volle zon.
- Gladiolen: Gladiolen zijn meerjarig, maar niet winterhard. Deze worden het mooiste in de volle zon.

Meerjarige zomerbloeiers

- Kniphofia: Kniphofia, oftewel vuurpijlen, zijn bijzondere meerjarige zomerbloeiers. Deze planten doen het goed in de halfschaduw.
- Lelie: Lelies zijn meerjarige zomerbloeiers die vaak worden geplant. Deze planten doen het prima in de volle zon en in de halfschaduw.
- Pioenroos: Pioenrozen zijn bekende meerjarige zomerbloeiers. Zij bloeien in de zon en ook in de halfschaduw.

Als je een zomerbloeier wilt kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met hoeveel zon de plant nodig heeft en of het een niet-winterharde plant of een wel-winterharde plant is. Calla's, dahlia's en gladiolen zijn populaire keuzes voor niet-winterharde zomerbloeiers die in de volle zon kunnen worden geplant, terwijl kniphofia's, lelies en pioenrozen een goede optie zijn voor meerjarige zomerbloeiers die beter in de halfschaduw groeien.


Meer verzorgingstips zijn te vinden bij de producten zelf. Neem een kijkje bij onze biologische zomerbloeiers. Hopelijk zit er iets moois voor je tussen.

Nu te bestellen
Biologische zomerbloeiers
Levering binnen 3 werkdagen!
          Ben je toch op zoek naar voorjaarsbloeiers? Klik dan hier.

Ieder bedrijf dat biologische producten verhandelt, moet hiervoor bij "Skal bio controle" zijn gecertificeerd.
Skal zet zich in voor een aantoonbaar betrouwbare biologische sector.

Volg ons!

Voor leuke weetjes over bloembollen of coole marktlocaties volgt u ons op social media.

Groot inkoop? Vraag de gratis en vrijblijvende aanbodslijst aan!